Omladinski radio2021-09-07T18:29:29+01:00

Omladinski radio traži pojačanje

Radio Klik FM iz Čačka pokrenuo je inicijativu pod nazivom “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost” namenjenu mladima sa teritorije Moravičkog regiona.

U okviru inicijative svake nedelje realizujemo radio emisije koje su posvećene temama i problemima mladih sa područja ovog regiona.

Za sve mlade koji budu odabrani u redakciju Omladinskog radija, biće organizovana obuka za rad, kako bi se osposobili za predstojeće aktivnosti.

Tokom rada obrađuju se različite teme iz oblasti koje zanimaju mladu populaciju, od obrazovanja, volonterizma, aktivizma, pa do zabave i muzičkih festivala.

Ove godine naše urednice imale su prilike da prate muzičke festival EXIT i Love fest a takvih aktivnosti biće i u narednom periodu, za sve one koji budu deo redakcije.

Pored radio emisije u narednom periodu očekuju nas i druge aktivnosti u okviru inicijative “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost”, zato očekujemo nova lica u našem timu.

Ukoliko smatraš da mladi stvaraju budućnost i ako imaš između 17 i 27 godina pošalji nam svoju prijavu u slobodnoj formi i postani deo redakcije omladinskog radija.

Prijave šaljite na marketing@klik1008.com

Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost

Radio Klik FM iz Čačka uz podršku Evropskog fonda za demokratiju pokreće inicijativu pod nazivom “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost” namenjenu mladima sa teritorije Moravičkog regiona.

Mladi iz Čačka i Moravičkog regiona imaće konačno medijski prostor koji će sami uređivati. Na Radiju Klik FM iz Čačka od marta meseca startuje radijska emisija pod nazivom Omladinski radio koji će uređivati mladi sa ovih prostora i na kome će moći da obrađuju teme i probleme sa kojima se mladi susreću u ovom regionu i u celoj zemlji.

Urednice Omladinskog radija su Milica Stojanović i Vanja Dramićanin učenice Elektrotehničke škole i Čačanske gimnazije. Svakog utorka i četvrtka od 21 sat, na 100,8MHz na Radiju Klik FM mladi u Čačku i okolini imaće priliku da slušaju teme i probleme koje zanimaju mlade sa ovog regiona.

Realizacijom inicijative putem kvalitetnog informisanja i edukacije mladih, dugoročno menjamo svest kod mladih da svojim učešćem u raznim aktivnostima mogu stvoriti promene koje će poboljšati njihov položaj u društvu i zajednici u kojoj žive. Promene koje se mogu ostvariti su značajne jer će poboljšati društveno okruženje u kome žive, školuju se i rade. Kvalitetnim organizovanjem i aktivnim učešćem u društvenom životu mladi mogu izvršiti pritisak na organizacije i intitucije koje se bave ovom oblašću na lokalnom i državnom nivou. Pozitivni primeri lokalnih inicijativa, uz kvalitetnu promociju mogu se preneti i na druge lokalne zajednice i doneti poboljšanje za veći broj mladih.

U sklopu inicijative realizovaće se radio emisija koju će uređivati mladi iz Čačka, a takođe će biti organizovano i niz tribina na kojima će se obrađivati teme posvećene mladima.

U samoj emisiji obrađivaće se mnogobrojne teme koje su bitne za mladu populaciju kao što su:

  • Medijske promocija pozitivnih primera među mladom populacijom.
  • Promocija ravnopravnosti, ljudskih prava, multikulturalnosti i inkluzije među mladima izgradnjom kulture solidarnosti i zajedništva.
  • Identifikacija i pronalaženje načina rešavanja problema sa kojima se mladi susreću poput vršnjačkog nasilja, bolesti zavisnosti, pronalaženje posla, otuđenosti,,…
  • Edukacija mladih o mogućnostima ostvarivanja promena u različitim segmentima društva kroz građanski aktivizam i participaciju u društveno-političkom životu.
  • Identifikacija onih faktora koji nedostaju da se mladi ljudi nakon završetka školovanja vrate i ostanu da žive u svojim mestima i kako ih poboljšati
  • Promocija programa volontiranja među mladima.
  • Kvalitetno slobodno vreme, druženja, omladinske akcije, humanitarni rad,muzika, kultura…
  • Informisanje mladih o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i približavanje načina na koje mladi mogu doprineti stvaranju boljeg društva u zemljama u kojima žive – razmena iskustava sa mladima iz regiona, Evrope i sveta.

Možete nam pisati na omladinski@klik1008.com ili na fejsbuku i instagramu na profilima omladinskiklikfm

Slušamo se svakog utorka i četvrtka od 21 sat na 100,8MHz na Radiju Klik FM.