Omladinski radio2022-04-16T17:37:15+01:00

Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost

Nova voditeljska ekipa nastavlja serijal radio emisija u okviru inicijative “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost”. Svakog utorka i četvrtka od 21 sat, na 100,8MHz na Radiju Klik FM mladi u Čačku i okolini imaju priliku da slušaju teme i probleme koje zanimaju mlade sa ovog regiona.

Inicijativi se priključila nova voditeljska ekipa koju čine Nikola Plazinić učenik Muzičke škole iz Čačka, Višnja Blagojević učenica čačanske Gimnazije i David Danilović student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Mladi iz Čačka i Moravičkog regiona imaju konačno medijski prostor koji sami uređuju. Od marta meseca ove godine na Radiju Klik FM iz Čačka pokrenut je prvi omladinski radio program u našoj zemlji.

Radio Klik FM iz Čačka je uz podršku Evropskog fonda za demokratiju pokrenuo inicijativu pod nazivom “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost” namenjenu mladima sa teritorije Moravičkog regiona.

Prve urednice Omladinskog radija bile su Milica Stojanović i Vanja Dramićanin učenice Elektrotehničke škole i čačanske Gimnazije.

Realizacijom inicijative putem kvalitetnog informisanja i edukacije mladih, dugoročno menjamo svest kod mladih da svojim učešćem u raznim aktivnostima mogu stvoriti promene koje će poboljšati njihov položaj u društvu i zajednici u kojoj žive. Promene koje se mogu ostvariti su značajne jer će poboljšati društveno okruženje u kome žive, školuju se i rade. Kvalitetnim organizovanjem i aktivnim učešćem u društvenom životu mladi mogu izvršiti pritisak na organizacije i intitucije koje se bave ovom oblašću na lokalnom i državnom nivou. Pozitivni primeri lokalnih inicijativa, uz kvalitetnu promociju mogu se preneti i na druge lokalne zajednice i doneti poboljšanje za veći broj mladih.

U sklopu inicijative realizuju se radio emisija koje uređuju mladi iz Čačka, a takođe će biti organizovano i niz tribina na kojima će se obrađivati teme posvećene mladima.

U samoj emisiji obrađuju se mnogobrojne teme koje su bitne za mladu populaciju kao što su:

  • Medijske promocija pozitivnih primera među mladom populacijom.
  • Promocija ravnopravnosti, ljudskih prava, multikulturalnosti i inkluzije među mladima izgradnjom kulture solidarnosti i zajedništva.
  • Identifikacija i pronalaženje načina rešavanja problema sa kojima se mladi susreću poput vršnjačkog nasilja, bolesti zavisnosti, pronalaženje posla, otuđenosti,,…
  • Edukacija mladih o mogućnostima ostvarivanja promena u različitim segmentima društva kroz građanski aktivizam i participaciju u društveno-političkom životu.
  • Identifikacija onih faktora koji nedostaju da se mladi ljudi nakon završetka školovanja vrate i ostanu da žive u svojim mestima i kako ih poboljšati
  • Promocija programa volontiranja među mladima.
  • Kvalitetno slobodno vreme, druženja, omladinske akcije, humanitarni rad,muzika, kultura…
  • Informisanje mladih o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i približavanje načina na koje mladi mogu doprineti stvaranju boljeg društva u zemljama u kojima žive – razmena iskustava sa mladima iz regiona, Evrope i sveta.

Možete nam pisati na omladinski@klik1008.com ili na fejsbuku i instagramu na profilima omladinskiklikfm

Slušamo se svakog utorka i četvrtka od 21 sat na 100,8MHz na Radiju Klik FM.